30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN...
Çoğu e-ticaret sitesi kredi kartı ile alışverişin yanı sıra banka kartı ve havale yöntemi ile de alışveriş imkanı sunarak koşulları genişletiyor.
Günümüzde internetten alışveriş yapmaya hala şüphe ile bakılıyor. Ülkemizde 20 yıllık geçmişine rağmen e-ticaret sektörü bu şüpheler yüzünden ilerleyemiyor. İnternetten alışveriş yaparken dikkat edilecek kısımlar haricinde sakıncası olmaya bu alışveriş yöntemi doğru bilgilendirmeler sayesinde atağa geçebilecek gibi gözüküyor. Kişisel bilgilerinizin başkasının eline geçebilecek olması, siparişin verilmesine rağmen ürünün alıcıya ulaşmaması, ürünün kalitesiz çıkması, denemeden ve dokunmadan alma alışkanlığımızın olması gibi durumlar internetten alışverişin tercih sebebi olmamasının nedenleri arasında yer alıyor.
Günümüz online ticaretinin sahip olduğu şartlar, offline ticaretin sahip olduğu şartlardan farksız değil. Burada anlatılmak istenen şartlar, tüketici hakları ve satın alma koşulları ile bire bir alakalı. İnternetten alışveriş yaparken dikkat edeceğiniz noktaları göz önüne alarak alışveriş yapıyorsanız, kanunlar her şekilde tüketici haklarını koruyor. Çoğu e-ticaret sitesi kredi kartı ile alışverişin yanı sıra banka kartı ve havale yöntemi ile de alışveriş imkanı sunarak koşulları genişletiyor.
Geçmişte e-ticaret sektörünün henüz emekleme dönemlerinde yaşanan kötü tecrübeler, ön yargıya dönüşerek internetten alışveriş yapma fikrinden caydıracak ama yeni nesilde internetten alışveriş alışkanlığı offline alışverişin önüne geçecek. Bugün evcil hayvan mamasını ya da eşine alacağı yüzüğü bile internetten sipariş ediyorsa aksi düşünülemez.
İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ
YAPARKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER İSE;
– Alışveriş yapacağınız internet sitesinin SSL sertifikası olup olmadığına dikkat edin.Bu sertifika o internet sitesinin kredi kartı bilgilerinizi özel bir şifreleme yöntemiyle doğrudan bankanıza aktarır ve üçüncü şahısların eline geçme şansı olmaz. Bu SSL sertifikasını ise sitenin ödeme sayfasının adres çubuğunun sağ tarafında çıkan kilit işareti ile anlayabilirsiniz.
– E-ticaret sitelerinin hiçbiri alışveriş esnasında kredi kartınızın şifresine ihtiyaç duymaz. Kredi kartı şifrenizi talep eden internet sitelerinden uzak durunuz.
-Olumsuz durumlar için internet sitesinde başvurabileceğiniz merciin açık adres ve telefonunun tüketici ile paylaşılması yasal bir zorunluluktur. Site bu koşulu barındırmıyorsa oradan alışveriş yapmamanızı öneririz.
– Online alışverişlerinizde de garanti belgesi ve faturayı elinizde bulundurduğunuz sürece tüm yasal haklarınız saklıdır. Bu belgeleri iyi bir şekilde muhafaza etmeniz gerekir.
İnternetten alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı bir kaç nokta, sizi kötü sonuçlardan koruyacaktır. Gereken güvenlik önlemlerini aldıktan sonra internetten alışveriş yapmak denetleyemeyeceğiniz offline alışverişten daha sağlıklı olabiliyor.
(Kaynak: www.turkiyeturizm.com)
BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...
Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...
Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...
TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...