Muğla'da sürdürülebilir turizmin imkanlarını geliştirmek için ortak hareket kararı alan Bodrum, Marmaris ve Fethiyeli yerel yöneticiler, Muğla Valisi Çiçek'in öncülüğünde bir araya geldiler. Bölgede turizmin 12 aya yayılması konusunda bazı problemler yaşadıklarının ve bu konuda önlemler almaları gerektiğini söyleyen turizm konsey liderleri, toplantıda alınan kararların derhal hayata geçirileceğinin altını çizdi.
Marmaris, Fethiye ve Bodrum Turizm Konseyleri, Muğla Valisi Amir Çiçek'in de katıldığı toplantıda, acil eylem planı için bir araya geldi. Marmaris Belediyesinin ev sahipliğinde Akyaka Yücelen Otel'de yapılan toplantıya üç ilçenin oda, birlik ve meslek temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Amir Çiçek şunları söyledi:
"Muğla turizmini en yüksek noktalara çıkaracağına inandığım kişilerle yapacağımız bu toplantıda alınacak kararlar burada kalmayacak. Alınan bu kararlar dosyalarda söylemlerde değil uygulamalarda olacak. En kısa sürede hayata geçireceğiz. Aralık ayında sık sık bir araya gelerek 2015 yılının değerlendirmesini, 2016 yılında alınması gereken önlemleri planlayacağız. Ekonomiye dayanan, sürdürülebilir bir turizm için alternatif turizme inanarak yolumuza devam ediyoruz. 2015 yılında bölgemizi 3 milyon 100 bin turist ziyaret etti. Geçmiş yıla göre 300 bin kayıp var. Sayısal düşüş neden kaynaklandı bunu da değerlendireceğiz."
Aylar önce bir araya gelen Bodrum, Fethiye ve Marmaris Belediye Başkanlarının önemli bir oluşuma imza attığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise şu açıklamaları yaptı:
"Bu konseyin diğer turizm bölgelerine de örnek oluşturacağı düşüncesindeyim. Sektörün bütün temsilcileri olarak hepimizin bir sorumluluğu var. Karamsarlığa ve olumsuzluğa hiç bir zaman yer yok. Genelde baktığımız zaman sorunlar, geçmişte bıraktığımız sorunlarla aynı. Biz bu şehrin lokomotifleriyiz. İnşallah bölgemiz için daha iyi şeyler yapacağımız kanaatindeyim. Çünkü bizim alt yapımız var. Şu doğa, şu güzellik dünyanın hiçbir yerinde yok. Turizm sezonunun uzatılması, standardın yükseltilmesi, alım gücü iyi olan misafirlerin ağırlanması ve bir yandan da alternatif turizm adına yapılacak çalışmaların başarıya ulaştırılması konusunda hiçbir endişem yoktur."
Konseyin diğer bir üyesi olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, turizmde ekonominin iyi olmaması durumunda hizmetin de iyi olmayacağının altını çizerek, "Bodrum, Fethiye ve Marmaris olarak çok ciddi çalışmalar yaptık. Muğla'nın ekonomide en büyük ana damarı turizm. Eğer turizmde bir aksama olursa zincirin diğer halkaları da zarar görür, esnaf para kazanamazsa Muğla'nın güzellikleri bir anlam taşımaz. Bunun için bizler şöyle bir karara vardık, 'ben' fikrinden çıkıp 'biz' olmaya karar verdik. Bunun meyvelerini de 2016 yılında toplamaya başlayacağız" dedi.
Konseyin üçüncü üyesi Fethiye'nin Belediye Başkanı Behçet Saatci ise, "Bizim hiçbir siyasi birlikteliğimiz yok. Siyasi parti ayrımının insanların bir araya gelmesine engel olamayacağını çok net bir şekilde ortaya koymak için hep birlikte paylaşım kültürünü ortaya koyduk. Turizmin gelişmesi dışında hiçbir amacımız yok. Hiçbir kurumun karşısında da değiliz. Tek amacımız Muğla'ya bir turist daha fazla getirebilmek" şeklinde konuştu.
(Kaynak: turizmdebusabah.com)