MUĞLA 7 AYDA %5 EKSİDE

Muğla'ya ocak-temmuz döneminde gelen ziyaretçi sayısı yüzde 5 azaldı.

İstanbul ve Antalya'dan soma Türkiye'nin en fazla turist ağırlayan ili Muğla'ya 7 ayda 1 milyon 653 bin 47 yabancı ziyaretçi giriş yaptı. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 1 milyon 745 bin 989 kişi gelmişti. Bu sonuçla Muğla 7 ayda yüzde 5’lik düşüş yaşadı.

Muğla'ya birinci pazarı İngiltere’den 7 ayda gelen kişi sayısı 681 bin 645 kişi olurken, İngilizlerin Muğla'ya gelen turistlerin içinde yüzde 41'lik bir orana sahip olduğu görüldü. Yıllık Muğla'ya gelen İngiliz turist sayısı 1,5 milyonu buluyor.

İkinci sırada 139 bin 626 kişi ile Almanlar, üçüncü sırada 135 bin 1338 kişi ile Ruslar, dördüncü sırada 126 bin 44 kişi ile Hollandalılar ve beşinci sırayı da 84 bin 439 kişi ile Polonyalılar geliyor.

Yerli turistin ilgisi artıyor

Muğla son yıllarda yerli turistin Türkiye'de en fazla tercih ettiği illerin başında gelirken, konaklama tesisleri kapılarını yerli turiste sonuna kadar açması ile yabancı yerli arasındaki fiyat farkı da ortadan kalktı. Geçmiş yıllarda yerli turist kabul etmeyen yıldızlı otellerin yerli turiste hem kapılarını açtığı, hem de fiyat farkını ortadan kaldırdığını belirten turizmciler, önümüzdeki yıllarda da Muğla'ya yerli turistin tercih edeceği illerin başında Muğla geldiğini açıkladılar.

Muğla bölgesinde özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi turistik ilçelerin ulaşım açısından da avantaj sağladığı açıklandı.

"AVANTAJ ROTASI" Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından Anadolujet ile varılan anlaşma soması yerli turist Ankara-Dalaman-Ankara direk tarifeli seferler ile "Avantaj Rotası" kampanyasına dahil edildi. Marmaris ve Dalaman ilçelerinde tatil yapmak isteyenler, kampanyaya katılan otellerde yüzde 40, restoranlarda yüzde 25 indirimlerden faydalanacak.

Kampanya dahilinde bölgeye gelenler Marmaris Balevi Müzesi'ni ücretsiz ziyaret edebilecek, özel bir hastanede yüzde 25 indirimli check-up yaptırabilecek. Ayrıca gelen yolculara Marmaris Belediyesinin katkılarıyla ücretsiz bisiklet temin edilecek.

Muğla'nın geçen yılın tamamında 3 milyon 302 bin 688 turist ile tarihinin rekorunu kırmıştı. Bu yılı ise geçen yılın rakamlarına göre -1 veya -2'1erde tamamlaması bekleniyor.

(Kaynak: turizmgazetesi.com)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI