DARBE GİRİŞİMİ TURİZMİ VURDU!

Önceki gece yaşanan kanlı darbe girişimi başarısız oldu ancak kaybedilen onca can ve Türkiye'nin uluslararası imajından sonra darbeyi yiyen ilk reel sektör turizm oldu. Yüzlerce yerli ve yabancı turist gece saatlerinden itibaren Bodrum'dan ayrılırken, Uluslararası seyahat acenteleri Türkiye'ye rezervasyonlara ücretsiz iptal imkanı sunmaya başladı. İngiltere ve İsviçre vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı yaparken, Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya'dan Türkiye'ye planlı bütün charter seferleri geçici olarak iptal edildi. Dört İskandinav ülkesinin dışişleri bakanlıkları ayrı ayrı yayınladıkları bildiri ile vatandaşlarını Türkiye'ye yapacakları seyahatlerden 'zorunlu olmadıkça' uzak durmaları tavsiyesinde bulundu. 


(Kaynak: kenttv.net)


Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde cuntacı bir grubun giriştiği darbe teşebbüsünün ardından Bodrum'dan ayrılan araç yoğunluğu dikkat çekti. Çok sayıda yerli tatilcinin tatilini yarıda bırakarak evine döndüğü gözlendi. Türkiye önceki akşam peş peşe gelen darbe teşebbüsü haberleriyle sarsılırken, haber alan çok sayıda tatilci tatilini yarıda bırakarak evlerine döndü. 

Bu sabahtan itibaren ise Bodrum'un cadde ve sahillerinde büyük boşluklar gözlendi. Paşatarlası, Kumbahçe ve Gümbet sahilleri başta olmak üzere Bodrum sahillerinin geçtiğimiz haftaya oranla çok daha sakin olduğu dikkatlerden kaçmadı. Sokaklardaki yoğunluğun da hayli azaldığı görüldü. 

Birkaç gün öncesine kadar bazı noktalarda kilitlenen Bodrum trafiği de bugün farklı bir haldeydi. Daha düne araçların güçlükle ilerlediği Yokuşbaşı ile Konacık Kavşağı arasındaki trafiğin bugün oldukça seyrek olduğu dikkat çekti. 

Öte yandan Deutsche Welle Türkçe'de yayınlanan habere göre, Uluslararası bazı seyahat acenteleri mevcut gelişmeler nedeniyle Türkiye'ye yönelik rezervasyonların ücretsiz olarak iptal edilebileceğini duyurdu. TUI, Thomas Cook (Öger), DER Tour ve Alltours, Türkiye tatili için rezervasyon yapan müşterilerin diledikleri takdirde rezervasyon ve biletlerinin ücretsiz olarak iptal edilebileceğini açıkladı. TUI'den yapılan açıklamada özellikle tatil bölgelerine yönelik seferlerin normal şekilde devam ettiği ve rezervasyon iptallerinin çok nadir olduğu belirtildi. Alman havayolları şirketi AirBerlin de Türkiye'deki darbe girişimi ve yaşanan çatışmalar nedeniyle dün gece askıya alınan Antalya uçuşlarına yeniden başlandığını duyurdu. 

İngiliz Havayolları British Airways ise 16 Temmuz günü Türkiye'ye olan tüm uçuşlarını iptal etti. Açıklamaya göre Türkiye'den de şirkete ait seferlerin yapılmayacağı belirtildi. Alman havayolları şirketi Lufthansa ve buna bağlı Eurowings ise Türkiye'ye yönelik ve Türkiye çıkışlı seferlerinin askıya alındığını açıkladı. 

Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamadaysa TSİ 14.00'ten itibaren normal uçuş planına dönüleceği belirtildi. THY'nin internet sitesinden yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki operasyonumuz normale dönmüştür" ifadelerine yer verildi. 
THY 35 seferini farklı havaalanlarına yönlendirilmiş, 32 uçak seferinin de iptal edildiğini duyurmuştu. 

Condor da tarifeli seferlerine yeniden başladı. Thomas Cook'a bağlı şirket yaptığı açıklamada, Antalya, İzmir ve Dalaman gibi tatil bölgelerine yönelik bugün için planlanan 14 seferin tamamının yapılacağını bildirdi.

(Kaynak: kenttv.net)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI