Çeşme ve Bodrum'dan Rusya krizine karşı birlik kararı

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı kapsamında bir araya gelen Türkiye'nin önde gelen turizm şehirlerinden olan Çeşme ve Bodrum temsilcileri, Rusya krizine karşı birlikte hareket etme kararı aldı.


Bu yıl 10-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen 9. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı dün düzenenen açılış töreniyle start aldı. Partner ülkenin Kosova, partner ilin Adana olduğu bu yılki fuarın ilk gününde bir ilke imza attı. Önemli bir dayanışma örneği sergilYıllardır aralarında yaşanan rekabet nedeniyle sürekli gündemde olan Türkiye'nin önde gelen turistik beldeleri Çeşme ile Bodrum, önemli bir dayanışma örneği sergileyerek ortak hareket etme konusunda mesaj verdi.

Çeşme stantını ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Otelciler Derneği BODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt ve beraberindeki heyet, burada Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Turistik Otelciler Birliği ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel ve Çeşmeli turizmciler ile bir araya geldi. Yarım saatten fazla bir arada bulunan grup karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, Rusya krizini aşma konusunda ortak dayanışma kararı aldı.

DALGIÇ: 'RUSYA KRİZİ BİZİ ETKİLEMEZ' DİYEMEYİZ!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Rusların gelmemesiyle özellikle Antalya'da boş kalacak yatakların başta yerli turistlerle doldurulmaya çalışılacagını belirterek, "Çeşme'nin bu durumdan çok etkileneceğini düşünmüyorum ama hiç etkilenmeyecek de diyemeyiz" dedi. Önümüzdeki sezonun zorlu geçeceğinin altını çizen Dalgıç bu nedenle Çeşme'nin tanıtımı konusunda her zamankinden daha çalıştıklarını söyledi.

İstanbul'daki EMİTT Fuarı'na da katılacakları bilgisini veren Dalgıç, " Turizmcilerimize olan desteğimiz kesintisiz sürecek. Bodrum Belediye Başkanı, dostum Mehmet Kocadon ile zaman zaman bir araya geliyoruz ve bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Stantımızı ziyaret ettiler, yine yararlı bir görüşme oldu. Yaşanan krize karşı nasıl ortak hareket edebileceğimizi konuştuk. Kendisine ve ziyaretimize gelen Bodrum heyetine teşekkür ediyorum" dedi.




KOCADON: TATLI REKABETİN BODRUM'A DA ÇEŞME'YE DE KATKISI BÜYÜK

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Çeşme ile Bodrum arasındaki rekabete değinerek, "Rekabet olmazsa gelişme olmaz. Bundan sonra da tatil beldeleri arasındaki rakabet sürecektir. Basına da nihayetinde malzeme lazım. Onlar da yaz aylarında magazin dünyasının ünlülerini konuşturuyor, kimin Bodrum'u, kimin Çeşme'yi tercih ettiğini yazarak aramızdaki rekabeti ön plana çıkarıyorlar. Bu tatlı bir rekabettir, bu durumun hem Bodrum, hem de Çeşme'ye katkısı büyüktür. Ne demişler, reklam reklamdır, iyisi kötüsü olmaz" dedi. Rusya ile yaşanan krize de değinen Kocadon, Muhittin Dalgıç'ın ortak hareket etme ve dayanışma mesajına katıldığını belirtti. Kocadon sözlerine şöyle devam etti:

"Bu durum mutlaka bizleri de etkileyecektir ama hem Bodrum'un, hem de Çeşme'nin kendine has tatilcileri vardır ve kolay kolay alışkanlıklarını değiştirmeyen bu müdavimlerimiz, daha ucuz diye başka yerlere gitmez. Yine de Rusya krizini en hafif bir şekilde atlatabilmek için ortak hareket etmekte yarar var. Önümüzdeki günlerde bu konuda somut adımlar atabiliriz." 

ÖNCEL: BELDE BAŞKANLARININ İŞBİRLİĞİ ÜLKE TURİZMİNE KAZANÇ SAĞLAR

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel 22 yıldır fuarlara katıldıklarını ama ilk kez Çeşme Belediyesi'nin büyük desteğini aldıklarını belirterek, "Mart ayında İstanbul'da '9 Durak 9 Deneyim' adı altında belediyemizin başlattığı Çeşme tanıtım atağı, bu fuarda verdikleri stant kirası ve katılım desteğiyle sürüyor. Önümüzdeki ay İstanbul EMİTT Fuarı'nda da belediyemizle birlikte Çeşme'yi tanıtacağız. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediyelerle özel sektör bir araya gelirse daha verimli sonuç alınır. Bir de rekabet halindeki beldelerin yerel yönetimleri birlikte hareket ederse, bundan ülke turizmi kazançlı çıkar. Bodrumlu meslekdaşlarımız ve Belediye Başkanı Mehmet Bey'i stantımızda ağırlamaktan ve işbirliği mesajından mutluluk duydum. Devamının gelmesini diliyorum" dedi.

ÖZYURT: YERELDEKİ DAYANIŞMA BELDELERARASI DAYANIŞMAYLA TAÇLANDIRILMALI

BODER Başkanı Halil Özyurt da yereldeki dayanışmaya değinerek, "Bodrum'da yerel yönetim, STK'lar ve özel sektör tam bir birlik içinde. Ticaret Odası başkanı, Belediye başkanımızın kardeşi, Esnaf Odası başkanı, Belediye başkanımızın elinde büyüdü. STK temsilcileri de söz konusu Bodrum olunca tek bir yürek, tek bir bilek oluyor. Başarımızın sırrı burada. Çünkü herkes elini taşın altına koyuyor. Bugün Çeşmeli turizmci dostlarla bir arada olmak ve ortak bir takım girişimlerde bulunma niyetinin gündeme gelmesi son derece sevindirici. Yereldeki dayanışmayı, beldelerarası dayanışma ile taçlandırmak ülke turizmine katkı sağlar. Birlikte hareket edelim, birlikte kazanalım." şeklinde konuştu.

(Kaynak: turizmdebusabah.com)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI