C-E Mühendislik

10 yıldır  elektrik sektöründe çalışmaktayım, sorularınıza sektörde çalışan biri olarak cevaplamak istiyorum.

 

Elektrik sektörünün ilk firmalarından olan İSMAİL HAKKI AKER ELEKTRİK firmasında başladım, hem patronum hem babam gibi sevdiğim İsmail Hakkı AKER’den sektörün tarihçesini dinlemek için bol bol zamanım oldu. İlk başlarda bu işi yapan çok fazla firmanın olmadığını ve iş yapanlarında hakkını vererek iş yaptıklarını anlatırdı ve o zamanki kar oranları ile ticaretin çok daha güzel olduğundan bahsederdi. On senedir çalıştığım bu sektörde İsmail Aker’in anlattıklarından hiçbirini yaşamak nasip olmadı. Bu üzücü bir durum olsa da yapacak bir şey yok

 

Firmamız 2006 yılı nisan ayında Turgutreis’te Elektrik Mühendisi Cihan Cengiz tarafından kurulmuş olup sektöre hem malzeme hem iş gücü hem de projeleri hayata geçirerek hizmet vermektedir.

 

Firmamız sanayi sitesinde 500 m2 kapalı mağaza 200m2 depo olarak kullandığımız 2014 Nisan ayında taşındığımız yeni yerimizde ürün yelpazemizi biraz daha genişleterek ve daha çok stoklu çalışarak iş hayatımıza proje ve taahhüt işlerimize devam etmekteyiz.

 

Müşterilerimize kaliteden ve iş bitirme konusunda verdiğimiz sözleri yerine getirme konusunda ödün vermeden hizmet etmenin bizim için en önemli iş ahlakı olduğunu hissettirmek ve bunu yaşatabilmek çalışma azmimizi biraz daha kuvvetlendiriyor.

 

Sektörün geleceği dürüst düzgün iş ahlakı olan herkesin gelecekte gelinecek noktada mutlaka bir payı olacak, ama kötü niyetli, müşteriyi mağdur edenlerin ve kaliteden ödün verenlerin de  sektöre atmış olduğu darbe büyüktür.

 

Malzeme satışlarındaki fiyatların pahalı olması sektör satışlarının daha çok büyük marketlere ya da şehir dışına kaymasına sebep olmaktadır.

 

Bodrum’da ki malum kira yüksekliği, maliyetlerin yüksekliği, herkesi her sektörü etkilemektedir.

 

Bodrum’da yaşanan turizm sezonu bizlerde işlerin yavaşladığı dönem demektir. İnşaat sezonun kapanması bizlerin işlerini sekteye uğratmaktadır, yani turizmle beslenen sektörlerin yanında inşaat sektörüne hizmet veren diğer sektör grupları olumsuz biz dönem geçirmektedir.

 

Bu sektörde çalışmak uzun yılların sabrını gerektirir ve her an öğrenmeye açık yeniliklere hazır olmayı gerektirir, bu işi severek yapamazsınız her iş gibi ama içine girdiğinizde de her şeye farklı gözle bakmayı öğrenirsiniz.

 

Elektrik çarpmaz sadece dikkat et der...

 

Bu sektörde herkesin yüklenmesi gereken görevler var ama içimizde kötü olanları temizlemek gerek en başta kış sezonu bizlerin iş yapabildiği dönem olduğu gibi turizmin durgun olduğu dönem olarak geçer. Bodrum’da yaşayan tüm esnaf ve ticaretle uğraşan herkesin yaz kış yaşanabilir bir Bodrum yaratması gerekmektedir.Çünkü başka bir Bodrum yok... Var olan Bodrumu, biz yaşayan ve ticaret yapanlar  güzelleştirmeliyiz sahip çıkmalıyız yok etmeden çirkinleştirmeden değerlerini kaybettirmeden.





Özlem Kostik TOP

C-E Mühendislik
Elektrik Elektronik İnş.
Taah. San Ve Tic. Ltd.Şti
Turgutreis Mah. Zeyyyat Mandalinci Cad.
No:8/1 Turgutreis/BODRUM
Tel: 0252 382 5730
Faks:0252 382 46 31
Mail:[email protected]

Diğer Sektörel Araştırmalar Serisi - Mühendislik

İSTANBUL ÜLKEYİ ÇÖKERTECEK, KALKINMAYA ENGEL NOKTAYA ULAŞTI

Image

DOĞAN KUBAN: İSTANBUL ÜLKEYİ ÇÖKERTECEK, KALKINMAYA ENGEL NOKTAYA ULAŞTI Çelişik gibi görünen bu söz, İstanbul’un birçok alanlarda örnek ve öncü olduğunu yadsımak için değildir. İstanbul’un başını alı...

KÖŞE YAZARLARI