400 bin avroluk ”Deniz Ambulansı” Bodrum'da Dualarla Denize indirildi




Avrupa Birliği ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’nin sponsor larının katkıları sayesinde ”Deniz Projesi” olan “Yaşam” adlı ”Deniz Ambulansı”, Milta Bodrum Marina’da, düzenlenen törende okunan dualar ile denize indirildi.
Törene Avrupa Birliği İnsani Yardım Ofisi Türkiye Başkanı Jane Lewis, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Sahil Güvenlik, Jandarma komutanları, Emniyet Müdürleri ve çok sayıda kamu görevlisi, Yaşam adlı deniz ambulansı mürettebatı başta olmak üzere çok sayıda denizci kuruluşu ve vatandaş katıldı.
Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı konuşmasında bu bölgede, denizde insanlarımız olduğu sürece onları karşılaştıkları sorunlarda kurtaracak olanın 112 ile koordineli olarak deniz ambulansı olduğuna dikkat çekti. Vali Çiçek, Bodrum Deniz Kurtarma Derneği nin, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza denizde yardımcı olan bu derneğimiz olduğunu belirterek ”Ben bu ambulansın Derneğimiz tarafından en iyi şekilde hizmete uygun olarak kullanılacağını ümit ediyorum. “ dedi.




Mil-ta Marina genel Müdürü Ömer Karacalar yaptığı açıklamasında 400 bin avro ya mal olan “”Yaşam” adlı deniz ambulansının hayatlarımızı kurtarmak için tasarlandığını, son teknoloji ürünü bir deniz ambulansı olduğunu belirterek şunları söyledi. ”Türkiye’de ilk defa bir sivil toplum örgütünün bünyesinde bulunduracağı bu deniz ambulansı Finlandiya firması Sargo’ya ait. Kuzey Avrupa denizleri için tasarlanmış bu tekne her türlü deniz koşulları için elverişli. 2 adet 300 beygir motoru ve özel dengeleyici sisteme sahip olan, maksimum 40 knot sürat yapabilen Sargo, Hava ve Deniz ambulansı olarak kullanılacak taşıtlarda bulundurulacak asgari tıbbi cihaz, araç-gereç ve malzemelere sahip olup, her türlü hava koşulunda sarsıntısız seyir yapabiliyor.”

Törene katılan Avrupa Birliği İnsani Yardım Ofisi Türkiye başkanı Jane lewıs te yaptığı konuşmasında  “
 
Bodrum deniz kurtarma derneği ve sahil güvenlik le işbirliği içerisinde olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtirken, her iki kurumun da; bu korkunç krizin başladığı günden bu yana;  binlerce mülteciyi arama ve kurtarmada bitmek bilmeyen ve cesur bir kararlılık gösterdiklerini ifade etmek isterim.
Bugün burada bu muhteşem deniz ambulansının hizmete giriyor olduğunu görmekten son derece mutluyum, deniz ambulansı, zaten çok iyi bir şekilde yürütülen olağanüstü çalışmalara sadece ufak bir katkı olarak değerlendirilebilir.
Avrupa birliği ile türkiye arasında imzalanan anlaşmanın hizmete girmesinin birinci yıldönümünde ege denizinde ölümlerin ve tehlikeli geçişlerin azalması bizleri bir nebze rahatlatırken, bugün yunan adalarına günde yaklaşık yüz kişi geçmeye devam ediyor.
Ve onları korumak için halen daha yapacaklarımız var. “ dedi.




“Yaşam” adlı deniz ambulansı, Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde Bodrum Yarımadası ve çevresinde “Ücretsiz” olarak hizmet verecek.

(Kaynak: www.bodrumguncelhaber.com)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI