1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bodrum'da kutlandı





1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayram, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası, Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Denizciler Derneği tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
Bodrum Belediyesi Mahfel Cafe önünde düzenlenen etkinlikler, Bodrum Liman Başkanlığı tarafından verilen, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Resepsiyonu ile devam etti. 

İlk tören sabah saat 10.00'da Belediye Meydanında yapıldı. 
Törene Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şevki Ulugün, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Liman Başkanı Nihat Tozman ile subaylar ve denizciliğe gönül verenler katıldı. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk konmasıyla başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz’ün günün önemini belirten konuşmalarıyla sona erdi.

Kutlamaların ikinci bölümü Kumbahçe Sahilinde Bodrum Belediyesi Mahfel Kafe önünde saat 17.00'de başladı.
Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şevki Ulugün, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Demiröz, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Ali Galip Güven, Bodrum Liman Başkanı Nihat Tozman, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve Bodrum Limanı’nı ziyaret eden TCG Gelibolu firkateyni ve TCG Poyraz hücumbotu komutanlarını taşıyan Deniz Polisi botu ile Mahfel Cafe önüne geldi. Burada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz anısına denize çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.





Mahfel Cafe ve sahilini dolduranlar ilk olarak B.A.Y.K. KÜREK takımı kadın kürekçilerinden kurulu iki Dört Çifte teknesinin geçişini izlediler ve bunu Optimist ve Laser sınıfı yelkencilerin geçişi ile Flayboard gösterisi takip etti. 

Daha sonra yüzme, halat çekme, denizden tabak çıkarma, yüzme yarışları, Pancar Motorlu Piyade Tekne yarışması, yağlı direkten bayrak alma ve deniz güzeli yarışmaları düzenlendi.

Gösteriler ve yarışmalar sonunda kazananlara ve katılımcılara ödülleri verildi.



Ödül töreninde en anlamlı hareket B.A.Y.K. KÜREK takımından geldi. Kürekçiler ödüllerini aldıktan sonra kupalarını kaldırarak döndüler ve t-shirtlerinin sırtında resmedilmiş olan Atatürk'ün kürek çekerken çekilmiş fotoğrafını göstererek seyircilerden büyük bir tezahüratla birlikte alkış aldılar.

Ne yazık ki aynı fotoğrafta gün boyunca süren yangının dumanları da görülmekteydi.

Kutlamaların son bölümü akşam 21.00'de Club Catamaran’da devam etti. Düzenlen kokteylde Kafkas Halk Dansları ekibi konuklara mini bir dans gösterisi sundu. 
Ayrıca akşam Denizciler Derneği önünde düzenlenen etkinliklerde yerel sanatçılar sahne aldı ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Dernek önünde ayrıca vatandaşlara lokma, keşkek ve pilav ikramları da yapıldı.

Diğer Kısa Haber

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

HALİKARNAS BALIKÇISINI ANDIK, ama...

Image

1925 yılına Bodrum'a sürgüne gönderilen "Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı ölümünün 44. yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.Hatırlarsınız, Bodrum girişinde hem Türkçe, hem de İngilizce ola...


DAUM, GÖKOVA DEPREMİNİN RAPORUNU YAYINLADI

Image

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Gökova depreminin raporunu yayınladı. Prof. Dr. Hasan Sözbilir ve ekibi tarafından hazırlanan ve geçmişte daha büyük depremlerin me...


Başkan’dan çağrı: Bodrum’da tatile devam

Image

Depremin ardından Bodrum’da hayat normale dönüyor. İlçede yaşayanların ve tatilcilerin deprem şokunu kısa sürede atlattığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi:“Deprem uzm...


LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...


Hakkari'den Muğla'ya ‘Gönül Köprüsü’ Projesi

Image

Muğla ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordine edilen proje kapsamında, Hakkari'den getirilen başarılı 40 öğrenci, Bodrum'u gezdi, denize girdi.Proje kapsamın...

KÖŞE YAZARLARI