TERÖR ALMANYA PAZARINI VURMAYA BAŞLADI

Almanya'da Türkiye rezervasyonlarına yönelik henüz iptaller gündeme gelmemiş olmasına rağmen, tatilcilerde Türkiye yerine alternatif destinasyonlara yönelme eğiliminin arttığı belirtiliyor.

Artan terör saldırıları sonrasında Türkiye’nin adının son haftalarda terörle anılmaya başlamasının turizme olumsuz etkileri giderek çoğalıyor. 

Türkiye’nin turizmdeki birinci pazarı Almanya’da terör eylemlerinden ürken Alman turistin talebinin başka ülkelere kaymaya başladığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Alman Federal Dışişleri Bakanlığı’nın daha önce sınır bölgelerini kapsayan Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını İstanbul’u da içine katarak yenilemesinin de bu durumda rol oynadığı dile getiriliyor.

Almanya’da yayımlanan seyahat ve turizm sektör dergisi FVW’nin İngilizce internet sitesi fvw.com’da yer alan habere göre, başta PKK saldırıları olmak üzere tırmanan terör, Türkiye rezervasyonlarını olumsuz yönde etkilemeye başladı.

TUI’den 26 Ağustos’a kadar ücretsiz iptal ya da değiştirme

Özellikle pazar lideri TUI’nin Türkiye rezervasyonlarında 26 Ağustos’a dek ücretsiz iptal ya da başka destinasyona kaydırma hakkı tanımasının Alman tatilcide kaygıyı arttırdığı belirtiliyor.
 
FVW’nin haberinde, TUI dışında Türkiye rezervasyonları için ücretsiz iptal ya da değiştirme olanağı sunan başka operatör olmadığı, ancak diğer tur operatörlerinin Alman makamlarından başka yeni bir resmi uyarı olması halinde bu yönteme başvuracaklarını bildirdikleri ifade ediliyor.

Bentour’un rezervasyonlarında %20 gerileme var

FVW’nin konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğu Almanya’da da faaliyet gösteren İsviçre merkezli Türkiye spesiyalisti tur operatörü Bentour Reisen’in sahibi ve CEO’su Kadir Uğur, “İptaller olmadı. Ancak, rezervasyonlarda yüzde 20 gerileme var. Önümüzdeki birkaç hafta içinde bir durulma bekliyoruz” demesi dikkat çekti. 
 
Öger ve FTI: Gerileme geçen yılın güçlü olmasından

Buna karşılık, bir diğer Türkiye spesiyalisti Öger Tours’un özellikle son dönemdeki satışlarının iyi gittiğine değinilen haberde, Öger yöneticilerinin çok küçük miktarda iptal ya da rezervasyon değişikliği olduğunu söyledikleri belirtiliyor.
 
FVW haberinde, pazarın dördüncü büyük grubu FTI’nin de Türkiye rezervasyonlarında geçen yıla göre az oranda düşüş yaşandığı, ancak FVW yöneticilerinin bu oransal düşüşü daha çok güçlü 2014 rezervasyonlarına bağladıkları ifade ediliyor.

Travel Talk araştırması: Acentelerin Türkiye rezervasyonları düştü

Haberde, FVW’nin kardeş dergisi Travel Talk’ın acenteler arasında yaptığı bir araştırmada, görüşlerine başvurulan acentelerin yüzde 29’unun Türkiye rezervasyonlarında düşüş olduğunu kaydettikleri, yüzde 40’ının ise müşterilerinin alternatif destinasyonlar üzerine bilgi talep ettikleri belirtiliyor. Haberde özellikle İspanya ve İspanya’nın tatil adaları Kanarya Adaları’nın Türkiye’ye alternatif olarak sorulan destinasyonların başında geldikleri vurgulanıyor.

Tunus olayının yansımaları Türkiye’yi de etkiledi

FVW’nin haberinde, Alman tatilci/tüketicilerin rezervasyon iptali ya da kaydırması eğiliminin, özellikle Tunus’ta geçtiğimiz haftalarda otel plajına düzenlenen silahlı terör saldırısı sonrasında tur operatörlerinin ücretsiz iptal ya da değişiklik olanağı sunmaları süreci ile geliştiğine işaret ediliyor.

Haberde, Alman tatilcilerin, ücretsiz iptal ya da değişim hakkı sunulması halinde otomatikman o destinasyona yönelik resmi bir seyahat uyarısı olduğu algısı ile hareket ettiklerinin altı çiziliyor.

(Kaynak: turizmgazetesi.com)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI