SEZONUN İLK RUS KAFİLESİ GELİYOR!

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normale dönmeye başlamasının ardından sezonun ilk Rus turist kafilesi Bodrum'a geliyor. Perşembe sabah saatlerinde Ural Hava Yolları'na ait uçakla Milas - Bodrum Havalimanı'na gelmesi beklenen kafilede 220 Rus turist yer alacağı öğrenildi. 220 turistten yaklaşık 100 kadarının ise Bodrum'a geleceği bildirildi. 

(Kaynak: kenttv.net)

Eski TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı ve DHS Acentası sahibi Nasih Demir konuyla ilgili şu bilgileri verdi: 

"24 Kasım 2015'de Rus uçağının düşürülmesinden sonra Rusya ile gerilen ilişkilerden sonra turizm durma noktasına gelmişti. Hala da öyle. Bodrum'a gelen organize gelen Rus turist yok. Bazı Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla gelen turistlerin dışında organize gelen Rus turist yok. İnşallah yarın başka bir tur operatörüyle paylaştığımız ve haftada üç gün koyduğumuz Ural Hava Yolları'na ait uçaklarla gelecekler" dedi. 

PEGAS ve ODEON tur operatörlerinin organize ettiği uçakların charter olmadığını fakat bir nevi charter gibi tarifeli uçak olduğunu anlatan Demir, ilk etapta haftada 3 gün planlanan uçuşların Kurban Bayramı'ndan sonra daha da artabileceğini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Aslında bu uçuşlar tarifeli uçuşlar fakat tüm koltuklar bizim buradaki işlerini yaptığımız PEGAS ve ODEON tarafından kapatıldı. Bir nevi Charter gibi uçuşlar olacak. Bu hafta ilk etapta 3 uçuşumuz olacak. 220'şer koltuk. Sonraki aşamada ise sanırım Kurban Bayramı'ndan sonra herhangi siyasi bir kriz veya bölgemizde olumsuz bir durum olmazsa 5 ya da 6 uçuşa çıkartılacak, öyle planlandı. Maalesef ülkemizdeki meydana gelen bazı olayları gözardı etmemeliyiz. Bugün de bazı gelişmeler oldu; Türkiye'nin Suriye'ye girişi ve Antalya'da gerçekleşen terör eylemi. Yurtdışında çekinceli bir atmosfer oluşturdu ama biz kendilerini uçağın iptal edilmemesiyle ilgili ikna etmeye uğraştık. Tüm koltuklar tamamen satıldı. Çok çok aksi bir durum olmazsa planladığımız gibi gidecek. Biz bu uçağı sadece Bodrum'a satmıyoruz. Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Kuşadası'na da koltukları açık şekilde satışa sunduk" ifadelerini kullandı. 

İYİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK... 

Charter uçuş yasaklarının kaldırıldığı anda bu tarifeli uçuşların otomatikman charter'a dönüştürüleceğinin de bilgisini veren Demir şöyle devam etti: 

"Şimdilik böyle bir çözüm bulundu. Zaten Dalaman'da PEGAS kendi uçaklarıyla haftada 4 uçuşu açmıştı. Orada bir sorun olmadı, her hafta koltuklar dolu geldi. Burada da bütün koltukların dolacağı bir operasyon olur. Kısmen de olsa buradaki turizmden para kazanan herkesin yüzünün biraz gülmesine vesile olur. Çünkü buna hepimizin ihtiyacı var. Turizmimiz yurtdışı pazarı gözönüne alındığında yüzde 50'lere yakın bir düşüşle karşı karşıyayız. Gelirlerde bu oran çok daha yüksek çünkü gelen yüzde 50 kesimi de çok uygun fiyatlar uygulayarak getirtebiliyoruz. Yani gelirlerdeki düşüş çok daha büyük oranda. İnşallah bu Rus operasyonu motivasyonumuzu arttırır. En azından gelecek sene Rus turist piyasasının Bodrum ve bölgemizde kalacağına dair soru işaretlerini kafamızadan kaldırır. Bir başlangıç her zaman iyidir. İnşallah yarın da bu başlangıç olacak. 

UMARIM ANTALYA VE DALAMAN'DAKİ GİBİ BİR KARŞILAMA OLUR 

Antalya ve Dalaman'da olduğu gibi bir karşılamanında burada yapılmasını umduğunu anlatan Nasih Demir sözlerini şöyle tamamladı: 

"Havalimanında gönül isterdi ki bizim yerel yöneticilerimiz Antalya ve Dalaman'da olduğu gibi bir karşılama yaparlar, gelen turistlere bir jest yapılır. Şu ana kadar herhangi bir duyum almadık. Umarım böyle bir jest havalimanında gösterilir. Uzun zamandan beri bölgemize gelen ilk uçak olacak. Bu sebeple de sembolik bir değeri var. Be değere karşı da bazı jestler yapmakta yarar var" diye konuştu.

(Kaynak: kenttv.net)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI