MUĞLA'DA DOLULUKLAR YÜZDE 100'E ULAŞTI

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Muğla'nın turistik ilçelerinde artan rezervasyonlar turizmcileri memnun etti. Bayram önce gelmeye başlayan yerli turistlerle tesisler ve plajlar doldu. Bin 484 kilometreyle en uzun kıyılı il olan Muğla'daki turistik tesislerde Kurban Bayramı tatili için yüzde 100 doluluğa ulaşıldı.



Tarihi ve kültürel zenginlikleri dolayısıyla her yıl 3 milyondan fazla yabancı turist çeken Muğla, 9 günlük bayram tatilinde de çok sayıda tatilciyi ağırlamaya hazırlanıyor. Denizi, güneşi, kumsalları, doğal güzellikleri ve binlerce yıllık tarihiyle ilgi çeken Muğla'daki turistik merkezlerde Kurban Bayramı hazırlıkları da tamamlandı.

Yüzde 100 doluluğa ulaşıldı

Kentin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki turistik tesislerde Kurban Bayramı rezervasyonlarında yüzde 100 doluluğa ulaşıldı.

Vali Çiçek: Bir çok otelimiz dolmuş durumda

Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 9 gün olması dolayısıyla sahil bölgelerine yerli turistler tarafından yoğun talep olduğuna dikkati çekti. Çiçek, artan rezervasyonların turizmcileri memnun ettiğini vurgulayarak, "Birçok otelimiz şu an dolmuş durumda. Hatta rezervasyon yaptırmayanlar bölgede kalacak yer bulamıyor. Bayramda bu yoğunluk daha da artacak." dedi.

 

"HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI"

Turistik tesislerin plan ve programlarını Kurban Bayramı'na göre yaptıklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Çiçek, daha önce müşteri planlaması yapan nitelikli otellerin hiçbirinin problem yaşamadığını, birçok otelin şimdiden dolduğunu kaydetti.

 

"HER TÜRLÜ GÜVENLİK ÖNLEMİNİ ALDIK"

Muğla'nın sınıtları içindeki turizm merkezleri ile çok özel bir kent olduğunu söyleyen Çiçek, "Muğla ve turistik ilçelerinde Kurban Bayramı tatili süresince konaklama tesislerimizde yüzde 100'e ulaşan doluluk var. Kente gelen misafirlerimizin gönüllerince tatillerini yapmaları için her türlü güvenlik önlemini aldık." diye konuştu.

 

BODRUM'DA OTELLER DOLDU

Butik otelleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alan Bodrum da bayram tatilini geçirmek isteyenlere ev sahipliği yapacak. 100 bin yatak kapasitesi bulunan Bodrum'da otelciler Kurban Bayramı tatilinde misafirlerine daha iyi hizmet verebilmek için hazırlıklarını tamamladı.

Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala ise Kurban Bayramı tatilinde ilçede yoğunluk beklediklerini söyledi.

Bayram tatili için rezervasyonların yapıldığını ifade eden Kavala "Talep oldukça iyi, turistler rezervasyonlarını şimdiden yaptırıyor. Gördüğümüz kadarıyla bu bayramda da doluluk oranı en üst seviyede olacak," dedi.

Kavala, ilçedeki otellerde bayrama özel programların hazırlandığına işaret ederek, "Her otel kendine göre bayram programları hazırladı. Çeşitli otellerde hazırlanmış konser programları mevcut. Turizmciler olarak bu bayramda da güzel bir tatil geçeceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

 

"BAZI OTELLERİMİZ AÇIK DEĞİL"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de Kurban Bayramı tatilinde otellerde doluluğun yüksek olduğunu gözlemlediklerini kaydetti. Bazı otellerin sezonu biraz erken kapattığını anlatan Gökbel, "Bazı otellerimiz açık değil. Ancak bayrama özel hazırlanan otellerimiz var. 9 günlük tatilin tüm sektörümüz için bölgemiz için iyi geçeceğini düşünüyorum," dedi.

Gökbel, Türk toplumu olarak gergin günlerden geçildiğini ifade ederek, insanların rahatlamak için biraz tatile ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

 

SAKİN KENTTE DE BOŞ YER YOK

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı sakin kent unvanlı Akyaka'daki otel ve apartlarda da Kurban Bayramı öncesi rezervasyonlarda yoğunluk yaşanıyor. Kurban Bayramı'nda otel ve apartlarda boş yer bulunmazken, bazı tatilciler de kamp alanlarını tercih ediyor.

Muğla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İşletmesi sorumluluğundaki 300 dönüm arazide kurulu 400 çadır kapasiteli çadır kamp alanında Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilciler yoğunluk oluşturmaya başladı. Doluluğun eylül ayı sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

TÜRSAB Marmaris BYK Başkanı İsmail Özbozdağ da 60 bin yatak olan Marmaris'te bayram dolayısıyla nitelikli otellerin dolu olduğunu söyledi.

 

(Kaynak: turizmforumu.net)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI