MARİO LEVİ

Bodrum Campus bünyesinde düzenlenen iki gün sürecek olan "Mario Levi ile Yazı Atölyesi" programında dinleyeceğimiz Mario Levi 1957 İstanbul doğumludur.

 


Mario Levi 1975 yılında Saint Michel Fransız Lisesi'nden, 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi'nden mezun oldu.

İlk öyküsünü 1975 yılında yazdı.

1984 yılından sonra, Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Milliyet Sanat ve Argos gibi birçok yayın organında yazılar yazdı.

İlk kitabı “Jacques Brel: Bir Yalnız Adam”, 1986 yılında yayınlandı. Bu kitap üniversiteyi bitirme tezinin romanlaştırılmış şeklidir.

1990 yılında yayınlanan ilk öykü kitabı “Bir Şehre Gidememek” otobiyografik özellikler taşır ve yazarın hem aşkları, hem de çocukluk ve ilk gençlik yıllarıyla hesaplaşması gibidir. Kitap o yılın Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı.

1991 yılında ikinci kitabı “Madam Floridis Dönmeyebilir”, İstanbul’un azınlık çevrelerine ve topluma uyum sağlamakta zorlanan insanlarına yer verir.

1992 yılında daha çok bir “anlatı” olarak görmeyi yeğlediği ilk romanı “En Güzel Aşk Hikayemiz”i yazdı.

1993'te başladığı “İstanbul Bir Masaldı” adlı kitabını altı yılda bitirerek 1999 yılında yayınladı. Bu kitap da yirmili yıllar ile seksenli yıllar arasında İstanbul’da yaşamış bir Yahudi ailesinin hikâyesidir. Şehrin öteki azınlıklarından kahramanlar bu hikâyede de görünür. Bu eseriyle 2000'de Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı.

“Lunapark Kapandı” 2005 yılında yayımlandı.

Son kitabı, “Size Pandispanya Yaptım” 2013 yılında yayımlandı.

Mario Levi, yazarlığın yanı sıra, Fransızca öğretmenliği, ithalatçılık, gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı gibi işler de yapmıştır.

 Ayrıca yazı atölyelerinde, bu yola gönül vermiş insanlara Yazı Yaratımı dersleri de vermektedir.

Mario Levi’nin 19-20 Ağustos Cuma ve Cumartesi günleri Bodrum Campus’un Oasis içindeki mekanındaki YAZIM ATÖLYES İ programını  Bodrum’lular için kaçırılmayacak bir fırsat olarak görüyorum. 

Diğer Kısa Haber

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

HALİKARNAS BALIKÇISINI ANDIK, ama...

Image

1925 yılına Bodrum'a sürgüne gönderilen "Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı ölümünün 44. yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.Hatırlarsınız, Bodrum girişinde hem Türkçe, hem de İngilizce ola...


DAUM, GÖKOVA DEPREMİNİN RAPORUNU YAYINLADI

Image

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Gökova depreminin raporunu yayınladı. Prof. Dr. Hasan Sözbilir ve ekibi tarafından hazırlanan ve geçmişte daha büyük depremlerin me...


Başkan’dan çağrı: Bodrum’da tatile devam

Image

Depremin ardından Bodrum’da hayat normale dönüyor. İlçede yaşayanların ve tatilcilerin deprem şokunu kısa sürede atlattığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi:“Deprem uzm...


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bodrum'da kutlandı

Image

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayram, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası, Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Denizciler Derneği tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kut...


LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

KÖŞE YAZARLARI