KAÇAK YAPILARDA YIKIMLAR SÜRÜYOR!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un son dönemde özellikle başını ağrıtan ve hakkında 4-5 dava açılmasına neden olan kaçak yapılarla ilgili başlatılan yıkım çalışmaları devam ediyor. 





Başkan Kocadon hakkında açılan davaların ardından, Bodrum'da geçmiş yıllarda yıkım kararı alınmış herhangi bir işlem yapılmamış binlerce kaçak ve imara aykırı yapılarla ilgili geçtiğimiz aylarda özel bir birim kuruldu. 

Özellikle Bodrumluların uğrak yerlerinden olan Tepecik Kafenin sökülmesiyle birlikte Bodrum Belediye Başkanlığı Özel Kalemine bağlı "İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi" kurulurken, özellikle 2009 yılından sonra yıkımına karar verilen kaçak yapılarda tek tek yıkılmaya başladı. 

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Turgay Kaya’nın başında bulunduğu birimin sorumluluğunu İnşaat Yüksek Mühendisi Onur Çevik yürütürken, ilk olarak Tepecik Kafenin sökümünü gerçekleştiren 10 kişilik teknik ekipten oluşan birim daha sonra 2 ayrı konutun imara aykırı bölümlerinde yıkım işlemi gerçekleştirdi. 

İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi son olarak gece saatlerinde Atatürk Caddesi üzerindeki bir iş hanının 4. katında yıkım çalışması gerçekleştirdi. Gündüz saatlerinde caddede yoğun araç ve insan trafiğinin olması nedeniyle çalışmanın gece yapıldığı öğrenilirken, yıkımı gören bazı vatandaşlar, duruma önce tepki gösterdiler ancak, ekiplerin durumu anlatmalarının ardından ekiplere destek vererek bir süre yıkım çalışmasını izlediler. 

Yıkım yerinden geçen emekli Albay Hacı Ahmet Tosun bir süre ekiplerin çalışmasını izleyerek yıkım çalışmasını fotoğrafladı. Tosun bölgede yıkım çalışmasını takip eden gazetecilere şunları söyledi: 

"Bu memlekette her tarafta kaçak bina dolu. Ne yazık ki yıkan pek kimse yok, yıkmaya cesaret edecek adam da yok. Demek ki Belediye burada iyi çalışıyor. Çok hoşuma gitti bu olay, çok memnun oldum. Keşke herkes böyle yapsa. Ne kadar güzel bir şey. Ne mutlu gecenin bu saatinde montaj yapılıyor diye düşünmüştüm. Tersi olmuş yani çok ilginç. Tebrik ederim belediyeyi" dedi. 

Dördüncü katı yıkılan hanın sorumlusu olduğunu iddia eden Hasan İlkay adlı vatandaş ise yıkıma tepkiliydi. 30 yıldan beri söz konusu iş hanından ekmek yediğini belirten İlkay "Çevremizde bir sürü kaçak inşaatlar var, gecekondu gibi çirkin şeyler var. Böyle bizim düzgün yerin yıkılması, bilmiyorum yani yazıklar olsun!" dedi. 

Gazetecilerin "bu karar 1986 yılı kararıymış, bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?" sorusuna ise Hasan İlkay şu yanıtı verdi: 

"Bununla ilgili patron çok ceza ödedi. Şimdiye kadar neredeydi bunlar. Bugün mü çıktı bu sorun. Yazıklar olsun. Ben utanıyorum. Başka bir şey diyemem. Çevremize bakın. Her tarafta bir sürü şeyler var. Sadece burayı mı gördüler?" diye konuştu. 

Atatürk Caddesini yaya ve araç trafiğine kapatan kaçak yapılarla mücadele birimi vinç yardımıyla önce profil demirleri yerinden söktü. Yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonrasında imara aykırı olan 4. kat yıkıldı. 

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, 400'e yakın kaçak yapı hakkında çeşitli yargılama süreçlerinin sürdüğü, işlemleri sonuçlanan yapılarda mevzuat hükümleri çerçevesinde kaçak yapılarla mücadele işlemlerinin devam edeceği öğrenildi.

(Kaynak: kenttv.net)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI