JUMEIRAH BODRUM'DAN AYRILIYOR MU?

Dubai merkezli otel zinciri Jumeirah'ın Bodrum'daki tesisini bırakarak bölgeden ayrılacağı haberleri ile ilgili olarak markayı Türkiye ye getiren işadamı Vedat Dalkıran açıklamalarda bulundu.




Türkiye pazarına İstanbul’da Pera Palas'la giren giriş yapan Dubai Holding'e ait Ortadoğu'nun en ünlü otel zinciri olan Jumeirah'ın Türkiye’deki ilk resort oteli Jumeirah Bodrum Palace’ı bırakarak Bodrum’dan çıkacağı haberlerine markayı ikna ederek Türkiye ye getiren işadamı Vedat Dalkıran açıklık getirdi. 
 
Jumeirah'ın Türkiye'deki varlığı ve anlaşmalarıyla ilgili olarak basında yanlış bilgiler içeren haberlere yer verildiğini belirten Dalkıran, markayla tanışması ve haberlerde yer alan yanlışlara ilişkin şunları söyledi: 
"Bodrum'da 250 milyon dolar yatırımla açtığımız ve Türk turizminde bir ilk olan tamamı villa ve suite olan tesisimizi Jumeirah'tan önce Golden Savoy markası ile bir sene işlettik. Böylesine lüks bir otele lüks bir marka getirmemiz gerektiği fikrinden yola çıkarak dünyanın en ünlü otel markalarıyla görüşmelere başladık. Mimari ve konseptimize en uygun olacağını düşündüğümüz Jumeirah markasında karar kıldık. Uzun süren görüşmeler ve büyük uğraşlar neticesinde markayla 15 senelik bir kontrat imzaladık.

"Otel Seyh Makhtoum'un değil"

Buradan Jumeirah Bodrum Palace ile ilgili çıkan yanlış haberlere de cevap vermek istiyorum.  Bodrum'daki otel, yazıldığı gibi Dubai Holding'e veya Seyh Makhtoum'a ait değildir. Jumeirah işletme anlaşması çerçevesinde oteli işleten bir operatördür. 

"Marka haklarını elinde bulunduran şirketimi sattım"

Geçen süreç içinde otele ve markaya  yabancı yatırımcıların ilgisi devam etti. Gelen teklifleri değerlendirerek, markanın haklarını elinde bulunduran yabancı ortaklı Targets Investment isimli  şirketimin belli bir yüzdesini gecen yılın sonunda, kalan hisselerini de bu yılın ortasında, yabancı bir yatırımcı gruba satıp; bir süre de yönetim kurulu başkanlığını yaptım."

"Çekilmeyi düşünmelerine üzüldüm"
 
Jumeirah'ın Bodrum'dan ayrılacaklarına dair çıkan haberlere Türkiye turizmi açısından üzüldüğünü ifade eden Vedat Dalkıran şöyle devam etti: " Henüz resmi ayrılık gerçekleşmedi. Fakat geçtiğimiz aylarda çıkmak istediklerini iletmişlerdi. Kesin sonuç markanın temsilcisi  Targets Investment ile Jumeirah arasında yapılan görüşmeler sonucunda belli olacaktır. 

Markayla herhangi bir resmi bağlantım kalmamış olmasına rağmen gitmelerine üzülürüm. Umarım bu kararlarından vazgeçerler. Türk turizmi açısından önem taşıyan bir marka. Konjonktüre göre hareket etmeyip Türkiye'ye ve Türk turizmine inanmalarını tavsiye ediyorum"

"Türkiye'nin markalara ihtiyacı var"

Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor dönemlerde dirayetli ve umutlu olmak gerektiğini vurgulayan Vedat Dalkıran şöyle devam etti: "Turizm destinasyonları markalarla var olur. Bodrum gibi sezonu kısa olan turizm merkezlerinin, imajı güçlendirecek markalara ihtiyacı var.  Destinasyon yaratmak kolay değil. Bodrum gibi turizm merkezlerinde markaların olması daha fazla bilinirlik, daha fazla direk uçuş, daha kaliteli ve daha fazla para bırakan misafir demektir. Daha farklı markalar getirme heyecanı ve hevesiyle Türkiye'yi, İstanbul'u ,Bodrum'u anlatmaya çalışırken bu gibi markaların pazarlardan çıkmak istemeleri düşüncesi bile üzüntü verici"

"Dünyanın önde gelen turizm markalarını getireceğiz"

Türkiye resort pazarına aşırı dinamik olduğunu ileri süren Dalkıran, markanın uyum sağlamakta güçlük çekmiş olabileceğini ifade etti.  Sektörün kısa zamanda toparlanacağına inandığını belirten Dalkıran, "Biz Türkiye'ye ve Türkiye'nin  geleceğine, siyasi otoriteye ve milli iradeye inanmaya devam ediyoruz. Bu düşüncele ile dünyanın önde gelen turizm markalarını Türkiye'ye getirmek için de çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Ünlü otel ve restoran markası Türkiye’ye geliyor!

Fransa merkezli ünlü Buddha Bar’ı Türkiye'ye getireceklerini açıklayan Dalkıran, “Buddha Bar'ın ilk resort otelini de Bodrum'da açacağız” dedi. 

Dubai, Monte Carlo, Paris,Marakesh, Manila, Londra, Prag  gibi şehirlerde bulunan Fransa merkezli   otel ve restoran markası Buddha Bar’ı Bodrum’a ve İstanbul'a getireceklerini açıklayan Dalkıran, “George V Eatertainment ve Anse Investment arasında imzalanan lisans anlaşmasıyla, şirketin çatısı altında; Buddha Bar, Sidharta Lounge, B Attitude SPA, Buddha Bar Beach Club markalarının lisans hakkını almış bulunuyoruz.  Buddha Bar'ın ilk resort otelini Bodrum'da açacağız. 2017 sezonuna Budha Bar Beach Club'ı öncelikle yetiştirip; 2018 sezonunda da  Buddha Bar Resort Hotel ve diğer markaları açmış olacağız. İstanbul için de otel ve rezidans için yer arayışlarımız devam ediyor. Bu yatırımların yanı sıra dünyanın önde gelen turizm markalarını Türkiye'ye getirmek için de çalışmaya devam ediyoruz"  şeklinde konuştu.

(Kaynak: turizmgazetesi.com)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI