DÜNYADAN EKONOMİ HABERLERİ



Rus bankaları 115 milyar ruble kazandı

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ocak ayında Rus bankalarının yaklaşık 115 milyar ruble gelir elde ettiğini bildirdi.

2016 yılının aralık ayında Rus bankalar 141 milyar ruble, 2016 yılı genelinde ise 930 milyar ruble kazanmıştı.

Ek bilgi: 115 milyar ruble yaklaşık olarak 1.9 milyar dolar ediyor.

 



Çin'in dış ticaretinde artış

Ülkenin dış ticaretinde geçen ay, 2016'nın aynı dönemine göre, yüzde 19,6 artış yaşandı.

Şinhua ajansı, ülkede ihracatın geçen ay yüzde 15,9, ithalatın ise yüzde 25,2 artış gösterdiğini duyurdu.

Gümrük verilerine göre, Çin'in ocak ayı dış ticaret hacmi geçen senenin aynı dönemine nazaran yüzde 19,6 artarak 2,18 trilyon yuana (482,2 milyar dolar) ulaştı.

 



AB, İngiltere'nin borcunu hesaplamaya çalışıyor

AB, Brexit sonrası İngiltere'nin borcunun nasıl hesaplanacağı konusunda fikir birliğine varmaya çalışıyor.

Avrupa Birliği, ayrıldıktan sonra birliğe ne kadar borçlu olacağının hesaplanmasına yönelik bir formül üzerinde İngiltere ile anlaşmak istiyor.   

AB yetkilileri İngiltere'nin birlikten ayrılması gündeme geldiğinde ilk yaptıkları değerlendirmede faturanın 55-60 milyar euroyu bulabileceğini ifade etmişlerdi.

 



İspanya'ya giden İngiliz turist sayısında rekor artış

İngiliz Sterlini'nin değer kaybetmesine rağmen 2016'da tatillerini İspanya'da geçiren İngiliz turist sayısı son 10 yılın en büyük artışını göstererek rekor kırdı.     

2016'da İspanya'ya giden İngiliz turist sayısı yüzde 12 artarak 17,8 milyon oldu. 2017 yazı için erken rezervasyonlar da yüzde 16 artış gösterdi.     

İngilizlerin İspanya tercihlerinin artmasında Türkiye, Mısır ve Tunus'a yönelik güvenlik endişeleri etkili oldu.

 




Çin MB, Bitcoin borsalarıyla toplantı yaptı

Çin Merkez Bankası Bitcoin borsalarıyla bir toplantı gerçekleştirerek yasa dışı faaliyetlerde bulunmamaları yönünde onları uyardı.

Çin Merkez Bankası, dijitay para birimi Bitcoin'in alım-satımının yapılabildiği platformları döviz piyasası ve kara para aklama kurallarına uymaları konusunda uyardı. Kurallara uymayan Bitcoin borsalarının kapatılabileceğini ifade etti.   

Yapılan yazılı açıklamada, Çin'de faaliyet gösteren 9 Bitcoin platformu ile dün bir toplantı yapıldığını ve kendilerine potansiyel yasal riskler konusunda hatırlatmalarda bulunulduğu ifade edildi.   

Açıklamada, "Bitcoin borsaları devletin kara para aklamaya, döviz yönetimine dair düzenlemelerini ve diğer finansal yasaları ihlal etmemelidir. Bu düzenlemeleri ihlal ettiği tespit edilen bir borsa olur ise, sonuçları ciddi olur" denildi.   

Çin MB toplantısına, CHBTC, BtcTrade, HaoBTC, Yunbi, Yuanbao, BTC100, Jubi, BitBays ve Dahonghuo katıldı.


(Kaynak: www.dunya.com)

 

 

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI