Bodrum evleri turistlerden yoğun ilgi görüyor

Muğla’nın gözde turistik ilçesi Bodrum, beyaz badanalı, mavi pencereli ve begonvil çiçekleriyle süslü evleriyle turistlerin ilgisini çekiyor. 




Bodrum’da yarım asrı geçen ömürleri, sağlamlığı ve görüntüsüyle dikkati çeken iki katlı begonvil çiçekleriyle süslü “akrep savar” Bodrum evleri, turizme de canlılık katıyor. Keyifli bir tatil geçirmek için dünyanın birçok yerinden ilçeye gelen tatilciler, mavi kapılı ve pencereli beyaz Bodrum evleri ile karşılaşıyor.

Bodrum Yarımadası'nın neredeyse tamamında rastlanan eski evler, daha çok restoran, pansiyon ve bar gibi yerlere dönüştürülüyor.

“Bodrum kentsel kimliğiyle dünyanın gündeminde”

Konuyla ilgili olarak konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçede hem Rum hem de Türk ustaların yaptığı kiremit çatılı iki tip ev türü olduğunu söyledi.

Bu evlerin tamamının 6,5 metre yüksekliğinde olduğunu ifade eden Kocadon “Bugün Türkiye’de turizm birçok yerde aynı anda başladı ama dikkat edilirse turizmin başladığı diğer yerlerde turizm yükselirken bina boyları da yükseldi. Kentsel kimliğini koruyan tek bir yer var o da Bodrum,” dedi.

Bodrum’un kentsel kimliğiyle hem dünyanın hem de Türkiye’nin gündeminde önemli bir yeri olduğunu belirten Kocadon, begonvil ağaçlarıyla kaplanmış Bodrum evlerinin turizme de ayrı bir katkı sağladığına işaret etti.

(Kaynak: turizmforumu.net)

Diğer Kısa Haber

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

HALİKARNAS BALIKÇISINI ANDIK, ama...

Image

1925 yılına Bodrum'a sürgüne gönderilen "Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı ölümünün 44. yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.Hatırlarsınız, Bodrum girişinde hem Türkçe, hem de İngilizce ola...


DAUM, GÖKOVA DEPREMİNİN RAPORUNU YAYINLADI

Image

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Gökova depreminin raporunu yayınladı. Prof. Dr. Hasan Sözbilir ve ekibi tarafından hazırlanan ve geçmişte daha büyük depremlerin me...


Başkan’dan çağrı: Bodrum’da tatile devam

Image

Depremin ardından Bodrum’da hayat normale dönüyor. İlçede yaşayanların ve tatilcilerin deprem şokunu kısa sürede atlattığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi:“Deprem uzm...


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bodrum'da kutlandı

Image

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayram, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası, Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Denizciler Derneği tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kut...


LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

KÖŞE YAZARLARI