BODRUM DA YERLİ TURİSTİ BEKLİYOR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında kamu personeline getirilen izin yasağının kaldırılmasının, Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizmi daha da canlandırması bekleniyor.

 


Kamu personeline yönelik izin yasağının kaldırılması, Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum ilçesindeki turizmciler tarafından sevinçle karşılandı.

 

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, izinlerin önünün açılmış olmasının, turizme olumlu yansıdığını belirtti. Bodrum'da Türk müşteri potansiyelinin diğer bölgelerden daha fazla olduğuna işaret eden Kavala, ilçedeki otellerin hepsinin müşterileri beklediğini dile getirdi.

 

Kamu personelinin tekrar izne çıkmasının turizmcileri sevindirdiğini anlatan Kavala, şöyle konuştu:

 

"O insanların tatil yörelerine gelip tatillerini yapmaları, hem sektör açısından hem de kendileri açısından faydalı olacaktır. Fiyatlar da erken rezervasyon fiyatı seviyesinde. Dolayısıyla tatil yapacakların her sınıftan otele gitme olanağı var. Tercihlerini her yönde yapabilirler. Rezervasyonlarını ne kadar erken yaparlarsa doluluklara göre ileriye dönük artabilecek fiyatlardan etkilenmezler."

 

Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olmasından memnuniyet duyacaklarını aktaran Kavala, "Böylece olumsuz ortamın ortadan kalkacağını düşünüyorum. Yabancı turist anlamında ilçeye uzak ülkelerden 15 saat uçup gelen misafirler var. Bu, turizmde nadir görülen bir şeydir." dedi.

 

İskoçya, İrlanda ve İngiltere gibi ülkelerden gelen turistlerin, İstanbul üzerinden aktarmalı olarak ilçeye ulaştığına değinen Kavala, ek uçak seferleri veya direkt uçuşlara ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Ulaşımın çok önemli olduğunu vurgulayan Kavala, "Bazı ülkelere THY'nin uçaklarıyla boş olan yerlere seferler konulması lazım. Ulaşım çok önemli. Eğer ulaşım sağlanamazsa istediğiniz kadar tanıtım yapın. Bu yurt içinde de yurt dışında da böyledir. Anadolu'nun herhangi bir yerinden de direkt uçuşların yapılması lazım. Aktarma olduğu zaman insanlar gelmek istemezler." ifadesini kullandı.

 

Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, darbe girişiminin ardından ortaya çıkan olumsuzlukların, hükümetin attığı doğru adımlarla en iyi bir şekilde atlatıldığını söyledi. Başeğmez, devletin olaya kısa sürede müdahale ettiğini ve sıkıntıların kısa sürede atlatıldığını belirterek, "Artık hayat normale döndü." dedi.

 

Turizmin yaşanan olaylardan fazla etkilenmediğini söyleyen Başeğmez, şöyle konuştu:

 

"Önümüzde Kurban Bayramı süreci var. Yerli turistlerimiz de özellikle kamuda çalışan vatandaşlar da bu yasağın kalkmasının ardından hareketlenecektir. Bayramda Bodrum'da olumlu bir hareket bekliyoruz. Tüm esnafımıza moral olur ve yüzü güler. Herkesin istediği de budur. Sezonun güzel bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum."

 

(Kaynak: tourexpi.com)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI