BODRUM CANLANDI

(Kaynak: kenttv.net)

DİBEKLİHAN’DA İKİ SERGİ, BİR ANMA…




Kendine özgü mimarisi ve özellikle kurucusu Cenap Tezer’in çok özel sergi ve konser etkinlikleri ile sanatseverlerin adeta dergâhı haline gelen Dibeklihan’da iki sergi açılışı ile birlikte çok anlamlı bir gece düzenlendi. Geçtiğimiz haftalarda hayata veda eden, “Bodrum’da Bu Hafta” adlı köşe yazıları ile yıllardır Bodrum'un kültür ve sanat etkinliklerini bütün sanatseverler ile paylaşan Dilek Cebeci yad edildi. 

Dilek Cebeci’nin anıldığı gecede, Minyatür Sanatçısı Armağan Başlı ve resim sanatçısı Hüseyin Macar’ın da sergilerinin açılışı gerçekleştirildi. 19:30’da tam zamanında Cenap Tezer’in açılış konuşması ile başlayan geceye, yaklaşık 200 sanatsever katıldı.


GÜMÜŞLÜK KLASİK MÜZİK FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI...




13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 8 Temmuz–11 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’un sanat yaşamına renk katmaya hazırlanıyor. 

Gümüşlük’te festival, klasikten caza, etnik müzikten alternatif müziğe, workshoplara ve Jam session’lara kadar geniş bir yelpazede tam bir festival havası estirecek. Yeni bir konseptle, farklı mekânlarda gerçekleşecek olan festivalde, konserler 5 hafta sürecek ve tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağı başta olmak üzere, Gümüşlük’teki çeşitli mekânlarda müzikseverlerle buluşacak. 

Festivalde bu yıl, “Suda Caz”, “Kumda Gitar” ve “Taşta Klasik” başlığı altında 3 ayrı konsept; toprak ev konserleri; 5 masterclass; 4 farklı sahne ve toplam 28 konserle, çok dinamik ve dikkat çekecek bir program hazırlandı. 

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında ve Piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde bu yıl Bridgestone, Kumda Gitar konserlerinin; Bosch ise Taşta Klasik konserlerinin ana sponsorluğunu üstleniyor. Norveç Büyükelçiliği de etkinlik sponsoru olarak festivale destek veriyor. T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve BODTO festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Roots of Highlife ise konaklama sponsorluğunu üstleniyor. Uludağ, Türkmen Çiçekçilik, Sibel Senna Landscape Design ve Mas Matbaa festivalin hizmet sponsorları arasında yer alıyor.


MALTA ŞAHİNİ EGE TURUNA BODRUM'DAN BAŞLADI




İngiltere'nin en çok kazanan kadın patronlar arasında gösterilen Yunan asıllı 58 yaşındaki Elena Ambrosiadou, dünyanın en uzun yelkenlisi olarak bilinen 3 direkli süper lüks yatı 'The Maltese Falcon' (Malta Şahini) isimli süper yatıyla, 3'üncü kez Bodrum'a geldi. İngiliz kraliyet ailesinden olduğu belirtilen 8 konuğu ile kentte 3 gün konakladıktan sonra Ambrosiadou ve beraberindekiler, süper lüks yatla Yunanistan'a ait Lipsi Adası'na geçti. 

Amazon İnternet sitesi ve HP gibi firmaların hissedarı, dünyaca ünlü ABD'li milyoner Tom Perkins'in 2006 yılında Türkiye'de, Tuzla'daki Yıldız Tersanesi'nde 200 kişilik bir ekip tarafından 3 yılda yaptırdığı ve 100 milyon pounda Yunan asıllı İngiltere'nin en çok kazanan patronlarından 59 yaşındaki Elena Ambrosiadou'ya sattığı 3 direkli, 88 metre uzunluğundaki 'The Maltese Falcon' adlı yelkenli, 3'üncü kez Bodrum'a getirildi. Ambrosiadou'nun, İngiliz kraliyet ailesinden oldukları öğrenilen sekiz kişilik bir grubu misafir ettiği öne sürüldü.


BİR YILLIK ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİLER




Kartanesi Anaokulu öğrencilerinin sahneye koyduğu drama gösterisi yoğun ilgi gördü. Dünyaca ünlü masallardan biri olan Bremen Mızıkacıları'nı sahneye taşıyan öğrenciler performanslarıyla yoğun alkış aldılar. 

TED Bodrum Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen drama gösterisine veliler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Salonun tamamına yakınının dolu olduğu gösteride kartaneleri, drama eğitmeni İlker Erçman eşliğinde yaptıkları bir yıllık çalışmayı sahneye koydular.


CLUB CATAMARAN SEZONU AÇTI




Dünya'nın ilk ve tek yüzer diskosu "Club Catamaran" 2016 sezonuna merhaba dedi. Deniz ortasında farklı bir eğlence konsepti sunan dünyaca ünlü club, önceki gece düzenlenen açılış partisiyle sezonu açtı. 

Gece yarısı denize açılan "Club Catamaran"ı dolduran yerli ve yabancı turist, denizden Bodrum manzarası eşliğinde sabahın erken saatlerine kadar eğlendiler. Her zaman olduğu gibi kulübün değişmez programlarından biri olan Dansçı grupların şovları da geceye renk kattı.


BODRUMLU GENÇLER BASKETBOL ŞENLİĞİNDE BULUŞTU




Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen basketbol şenliği sona erdi. 

Gümbet Binnaz Karakaya Spor Salonunda düzenlenen basketbol şenliğine Bodrum Yarımadasında bulunan ilk, orta ve liselerden 18 okuldan 38 takımın katılırken, yaklaşık 600 öğrenci 4 gün boyunca hem eğlendi, hem de birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Turnuva sonrasında ödül töreni düzenlenirken, ödül törenine Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdür Emin Geçin, Bodrum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Uzunlulu, Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ünal ve çok sayıda veli katıldı.


MİSS 7 CONTINENTS KRALİÇESİ GÜNEY AFRİKALI ABRAHAMS OLDU




Bodrum'da düzenlenen 'Miss 7 Continents' yarışmasında birincilik tacı, Güney Afrika'lı 19 yaşındaki Andrea Abrahams'ın oldu. 

Ermeni organizatör Ashot Khachatryan ve Jolly Tur tarafından düzenlenen 'Miss 7 Continents' güzellik yarışması, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde yapıldı. Yarışmaya 22 farklı ülkeden katılan ve bir haftadır Bodrum'da olan yarışmacılar, önce ulusal kıyafetleri ile jüri ve izleyenlerin önüne çıktı. Ardından bikini ve sonrasında Karadağlı modacı Aleksander Dodado'nun tasarımları olan gece kıyafetleri boy gösteren yarışmacılar ilgiyle takip edildi. Yarışma kapsamında Bodrum'a gelen çocuk modeller de yöresel kıyafetleri ile geçiş yaparak çeşitli gösteriler sundu. Farklı ülkelerden modacılarında aralarında bulunduğu jürinin önüne çıkan yarışmacılar ile izleyenler, merakla sonucun açıklanmasını bekledi. 

Türkiye'yi 21 yaşındaki Gizem Emdi'nin temsil ettiği yarışma sonucunda, kraliçelik tacı Güney Afrika'dan 19 yaşındaki Andrea Abrahams'ın oldu. Moldova'dan Kristina Goncharova'nın ikincilik tacını taktığı yarışmada, Ukrayna'dan Kateryna Laktionova üçüncü, Ermenistan'dan Shushan Yeritsyan dördüncü ve Kırım'dan Maria Moroz beşinci oldu. Birincinin açıklanmasıyla izleyenler arasında yer alan Güney Afrikalılar sevinç gösterisinde bulundu. İlk 5 dereceye girenlere organizasyon yetkilileri ve jüri tarafından yarışma sertifikası ve çiçek verildi. 

Birinci olan yarışmacının Kasım ayında Malezya'da yapılacak Turizm Kainat Kraliçesi Yarışması'na katılmaya hak kazandığı, 'Miss 7 Continents' ile ilgili 7 farklı organizasyondan birine Bodrum'un ev sahipliği yaptığı belirtildi.


(KAYNAK: KENTTV.NET)

Diğer Kısa Haber

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

HALİKARNAS BALIKÇISINI ANDIK, ama...

Image

1925 yılına Bodrum'a sürgüne gönderilen "Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı ölümünün 44. yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.Hatırlarsınız, Bodrum girişinde hem Türkçe, hem de İngilizce ola...


DAUM, GÖKOVA DEPREMİNİN RAPORUNU YAYINLADI

Image

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Gökova depreminin raporunu yayınladı. Prof. Dr. Hasan Sözbilir ve ekibi tarafından hazırlanan ve geçmişte daha büyük depremlerin me...


Başkan’dan çağrı: Bodrum’da tatile devam

Image

Depremin ardından Bodrum’da hayat normale dönüyor. İlçede yaşayanların ve tatilcilerin deprem şokunu kısa sürede atlattığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi:“Deprem uzm...


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bodrum'da kutlandı

Image

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayram, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası, Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Denizciler Derneği tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kut...


LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

KÖŞE YAZARLARI