Banyan Tree Bodrum’da




Dünyanın sayılı ultra lüks otel zincirlerinden biri olan Banyan Tree, Avrupa’daki ilk otelini, Nef Yalıkavak projesinde açacak. Projede rezidans sahibi olanlar otelde kalış haklarını dünyadaki diğer Banyan Tree’lerde de kullanabilecek.

Satış rakamlarıyla gayrimenkul sektörünün önde gelen gayrimenkul şirketi Nef, İstanbul dışındaki ilk projesini Bodrum’da hayata geçiriyor. Lüks konut segmentindeki Nef Yalıkavak’ın yatırım değeri ise yaklaşık 300 milyon euro olacak. Milliyet’te yer alan haberde, Dünyanın sayılı lüks otel zincirlerinden Singapur merkezli Banyan Tree ise Avrupa’daki ilk otelini, Nef Yalıkavak projesinin içerisinde açacak. 2018 yaz sezonunda yaşamın başlayacağı projede ana tema ise ‘yazlık hayatı’ olacak. Nef Yalıkavak projesinde 389 adet villa ve rezidans bulunuyor. 30 adet özel rezidansın işletmesi ise Banyan Tree’ye ait olacak. 70 odalı Banyan Tree oteli 2019 yazında misafir ağırlamaya başlayacak.

Yüzde 35’i satıldı

Banyan Tree’nin Maldivler’de bulunan otelinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, 2018 yazında teslimi planlanan 359 bağımsız birimin 120 adetini şimdiden kendi müşterilerine sattıklarını söyledi. Timur, “Henüz lansman yapmadan ve satışa çıkmadan elde edilen böyle bir satış oranı, Bodrum’da hayata geçen projeler arasında bir rekor niteliğinde” ifadelerini kullandı.

Banyan Tree müşterilerine sunulan özel avantajlardan da bahseden Timur, “Banyan Tree’den rezidans alan bir yatırımcı, her yıl belirli bir süre Bodrum’da kalıp, diğer zamanlarda konutunu Banyan Tree’nin işletmesine verebiliyor ve gelir elde edebiliyor. Ayrıca dilerse Bodrum’da kalmak yerine, bu hakkını Banyan Tree’nin bulunduğu Tayland, Vietnam, Meksika, Maldivler gibi 40’ı aşkın noktada kalarak da değerlendirebiliyor” dedi.

Özel dalgakıran inşa edilecek

Nef Yalıkavak projesinin tanıtımı 19 Mayıs’ta yapılacak. Projede rezidans ve villaların ortalama metrekare satış fiyatının 3 bin 750 euro ile 4 bin 500 euro arasında değişeceğini belirten Erden Timur, “En küçük bağımsız birim 89 metrekare olacak ve fiyatı 365 bin euro’dan başlayacak” diye konuştu.

Erden Timur, projede eski yazlık yaşamını da hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, Bodrum’a özgü her ürünün proje içinde yer alacağını söyledi. Üç tarafı denizlerle çevrili 116 dönüm büyüklüğündeki proje, 460 metre uzunluğunda sahile sahip. Projeye özel tasarlanan dalgakıranı da olacak projenin ayrıca enerji tasarrufu konusunda tüm çalışmalarının da yapıldığı ifade edildi.

Zor bir dönemde anlaştı

Timur, Banyan Tree ile 15 Temmuz’dan 6 gün sonra Singapur’da görüştüklerini belirterek, anlaşmayı ekim ayı içerisinde yaptıklarını söyledi. Timur, Banyan Tree’nin Asya, Amerika, Afrika ve Orta Doğu’da 28 farklı ülkede, 40’ı aşkın otel ve tatil köyü ile hizmet verdiğini kaydederek, otellerde ağırlıklı olarak Asyalı zengin turistlerin ağırlandığını, Bodrum’a da Asyalı ve Çinli zenginleri çekmeyi hedeflediklerini vurguladı. Timur, “Bodrum’a yerli turist gelir algısını yıkmak istiyoruz” diye konuştu.

800 milyon TL’lik yeni yatırım yapacak!

Erden Timur, Nef’in 2017 projeleri ile ilgili olarak da bu yıl yatırım bütçelerinin 800 milyon TL olacağını dile getirerek, “Bu yıl İstanbul’da Bayramoğlu, Kandilli ve Basın Exspress’te olmak üzere üç yeni projemiz olacak. Bodrum Gölköy’de 100 milyon euro değerinde projemiz var. Geçen yıl Nef olarak 2 bin 200 konut teslim ettik. Bu yıl 3 bin 700 konutluk teslimat hedefliyoruz” dedi. Türkiye’nin önceliğinin artık ekonomi olması gerektiğine de dikkat çeken Timur, “Son 2-3 yıldır Gündem ekonominin dışına çıktı. Hukuk, demokrasi ve ekonomi önemli” açıklamasını yaptı.

(Kaynak: www.turizmgm.com)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI