Alman sektörel basını: ‘Alman seyahat acentalarının Türkiye satışları durma noktasına geldi’



 
Almanya´da özellikle seyahat acentalarına hitap eden sektörel bir haber sitesinin 800´ü aşkın seyahat acentaları ile yaptığı anketin sonuçları tek kelime ile vahim.
800´den fazla seyahat acentasının katıldığı anketin sonuçları Türk turizmi için son derece kötü. Anket sonuçlarına göre katılan seyahat acentaların yüzde yetmiş beşi artık Türkiye´yi aktif olarak satmayıp ancak müşteri kendi istediği zaman sattığını belirtiyor.
 
Ankete katılan bir çok seyahat acentası, müşterilerine Türkiye´de tatil sunmanın „anlamsız“ olduğunu düşünüyor. Türkiye ile Almanya arasında her gün daha fazla tırmanan siyasal gerginlik ve özellikle bazı Türk siyasetçilerin yaptığı Nazi benzetmeleri müşterilerde „tatilde bana da sataşırlar“ endişesini uyandırdı.
 
Somut sayılara dönecek olursak: Ankete katılan seyahat acentalarının yüzde seksen üçü (Türkiye için zaten bir kriz yılı olan) bir önceki yıla göre talepte belirgin bir düşüşü kaydediyor; ancak yüze dokusu talepte sadece küçük bir düşüşü görüyor. Düşüşler bazı acentalarda yüzde 50 ile yüzde 80 arasında değişirse de bazı acentalarda Türkiye artık hiç satılmıyor.
 
Seyahat acentalarında ayrıca son dakika satışları ile ilgili ümitler de kalmadı. „Counter vor9“ sitesinin yaptığı ankete katılan acentaların ancak yüzde dördü uygun fiyatlarla son dakika satışlarının gerçekleştirilebileceğine inanıyor. Acentaların yüzde 25´i durumun siyasi gerginlik son bulursa iyiye doğru gidebileceğini bekliyor, fakat buna karşın acentaların yüzde 58´i müşterilerinin artık siyasi nedenlerden dolayı Türkiye´de tatil yapmayacaklarına inanıyor. Counter vor9´e göre böyle bir durum daha önce hiç görülmemişti.
 
Müşterilerin tercihleri buyken seyahat acentası çalışanları Türkiye´de tatil yapmak ister mi? Cevap büyük ölçüde „hayır“: Acenta çalışanların yüzde ellisi bu yıl „kesinlikle“ Türkiye´de tatil yapmayacağını belirtiyor, yüzde yirmi beşi „büyük olasılıkla“ Türkiye´de tatil yapmayacağını bildiriyor.
 
Bu kesin tavra rağmen seyahat acentaları çalışanlarının büyük çoğunluğu bu tavrın Türkiye´deki tatil bölgelerinde çalışıp yaşayan insanlara yapacağı etkilere üzülüyor, fakat birçoğu için şu anki Türk hükümetine parasıyla destek vermemek ön planda. Counter vor9´a göre bunda bazı Türk siyasetçilerinin başvurduğu saldırgan söylemlerin etkisi büyük.

(Kaynak: www.tourexpi.com) 



 

 

Diğer Kısa Haber

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

HALİKARNAS BALIKÇISINI ANDIK, ama...

Image

1925 yılına Bodrum'a sürgüne gönderilen "Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı ölümünün 44. yılında çeşitli etkinliklerle anıldı.Hatırlarsınız, Bodrum girişinde hem Türkçe, hem de İngilizce ola...


DAUM, GÖKOVA DEPREMİNİN RAPORUNU YAYINLADI

Image

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Gökova depreminin raporunu yayınladı. Prof. Dr. Hasan Sözbilir ve ekibi tarafından hazırlanan ve geçmişte daha büyük depremlerin me...


Başkan’dan çağrı: Bodrum’da tatile devam

Image

Depremin ardından Bodrum’da hayat normale dönüyor. İlçede yaşayanların ve tatilcilerin deprem şokunu kısa sürede atlattığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi:“Deprem uzm...


1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bodrum'da kutlandı

Image

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayram, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası, Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Denizciler Derneği tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kut...


LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ

Image

LOKUM TADINDA NİCE GÜZEL BAYRAMLAR DİLERİZ...

KÖŞE YAZARLARI