2016’DAKİ KAYIP 2017’DE TELAFİ EDİLECEK

Tatil.com Genel Müdürü Uğur Altun, turizmde 2016 ve 2017 sezonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Turizm sektörü açısından 2016 yılındaki zorlu süreçleri değerlendiren online tur operatörü Tatil.com’un Genel Müdürü Uğur Altun, 2017 sezonuna ilişkin olarak da öngörülerde bulundu. 

 

2016’nın terör saldırıları, Rusya krizi, darbe girişimi gibi farklı olumsuzluklardan dolayı çok zor bir yıl olduğunu hatırlatan Altun, özellikle 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında sektörün büyük yara aldığını kaydetti.  

 

Darbe girişimini asla tasvip etmediklerini ve bu girişimin bir daha yaşanmamasını dileyen Altun, şunları söyledi: 

“Mevcut rakamlarımıza ulaşmayı bırakın içerideki rezervasyonların iptalleri de iki taraflı olarak kayıp yaşanmasına neden olmuştur. Ancak biz Tatil.com olarak bu durumda dahi, müşteri memnuniyeti ve hizmet kalite değerlerimizden hiçbir şekilde ödün vermeden çalıştığımızı söyleyebiliriz. Öncelikle yaşanan süreçte gelen tüm iptal taleplerini ekip arkadaşlarımız ile gece gündüz çalışarak müşteri memnuniyetinden ödün vermemek adına büyük bir özveri gösterdik. Misafirlerimizin kafasında herhangi bir soru işareti kalmaması adına anlaşmalı olduğumuz bankalarımıza iade işlemlerinin hızlı şekilde yapılması konusundaki taleplerimizi ısrarla ilettik. Ayrıca her iptal talebinde müşterimizle iletişimimizi koparmamaya özen gösterdik. Başarılı bir iş yapmış olmalıyız ki 15 Temmuz sürecinde iptal edilen rezervasyonların % 74 gibi büyük bir kısmı, ülke gündeminin sakinleşmesiyle, yeniden talep edildi. Bu da bizler için oldukça sevindirici bir gelişmeydi.”

 

“2016’daki kayıp 2017’de telafi edilecek”

 

Yaşanan gelişmelerin Tatil.com’a etkilerini değerlendiren Altun, “Tüm bu gelişmeler çerçevesinde Tatil.com'un nasıl etkilendiğine gelirsek; sadece 2016 yılında değil özellikle 2010 senesinden bu yana her sene ortalama büyüme hızı % 55 bandında gezen bir tur operatörü markası olduğumuzu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Bu rakam 2016 senesinde % 67 gibi çarpıcı bir orana ulaşmaktadır. Bu sayılar hizmetini sunduğumuz yurtiçi sejour oteller, şehir otelleri, yurt dışı turları, Kıbrıs turları ve kültür turları alanlarında sene sonu hedeflediğimiz 470.000 kişi sayısına ulaşacağımızı gösteriyor. Sezon içerisinde sosyo-ekonomik sorunları yaşamasaydık rakamların seyri 540.000 pax civarında olacaktı. Türkiye genelinde yerli turist pazarındaki payımız ise 2016'nın ilk yarısı itibariyle %17'lik gibi bir orana ulaşmıştır” dedi. 

 

2016'da yabancı turist bazında yaşanılan kaybın 2017 senesinde kapatılacağını belirten Altun, “Daha önce de belirttiğimiz gibi 2016'da yaşanan dış pazardaki dalgalanma 2017'de yerini daha istikrarlı alımın yapılacağı bir pazara bırakacaktır. Bunun en güzel örneği yılın son periyodu da olsa ağustosta Rusya'dan gelen charter uçuşlarının başlaması olarak gösterilebilir. Bunu ülke turizmi açısından önemli bir mesaj olarak değerlendirebiliriz” diye konuştu. 

 

2017 turizm sezonunun 2016 yılından farklı bir yıl olacağını belirten Altun erken rezervasyonun daha da önem kazanacağına işaret ederek yerli tatilcileri erken rezervasyon konusunda uyardı. Altun, “Yerli turist 2017 için rezervasyonlarını son dakikaya bırakmamalı” dedi. 

 

Yeni yatırım ve çalışmalar yapacak

 

Uğur Altun, Tatil.com’u sektörün önde gelen tur operatörleri arasında gördüklerini ve bu doğrultuda yeni yıl için yatırım ve çalışmalar planladıklarını da söyledi.

Altun şöyle konuştu: “Kendimizi müşterisine iyi bir hizmet ağı kuran, onları istediği ürünlerle buluşturan ve sonucunda da bu ürünleri her bütçeye uygun hale getirerek müşterisini her anlamda mutlu eden bir marka olarak tanımlayabiliriz. Tabi bu değerleri önüne koyan bir firma dersine iyi çalışmalı, hazırlığını iyi yapmalı ve hizmet ağını bir önceki senenin üstüne koyarak planlamalı. Bizler tam da bunu yapıyoruz. Marka çatımızı oluşturan Metglobal, Tatil.com alt firmasına her yıl olduğu gibi 2017 senesi içinde de hem finansal hem de teknolojik destek ve yatırımlarını artıracaktır. 2017 senesi için öncelikle teknoloji tarafındaki yatırımlarımıza hız vererek kullanıcı dostu arayüzler, mobil uygulamalar ve daha birçok yeniliği planlamamıza aldık. Bunun dışında 2017'deki büyüme rakamlarımızı göz önünde bulundurarak otel tarafındaki yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek, 12 aya takvimlendirdiğimiz offline ve online pazarlama çalışmaları ile bu çalışmalar sonucunda oluşacak yoğunluğu eritecek müşteri hizmetleri – operasyon ekipleri ve bölge yerel hizmet ekiplerinin tamamı kurgulanmıştır. Hazırlıklarımız son aşamada olup kasım ayının ilk haftası itibari ile 2017 erken rezervasyon lansmanımıza kadar tüm hazırlıklarımızı bitirmiş olmayı hedeflemekteyiz.”


(Kaynak: turizmgazetesi.com)

Diğer Sektörel Haberler

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREK

Image

BODRUMDA SPORUN ADRESİ: HALİKARNAS KÜREKBitez Koyu içinde her mevsimde denize açılmanın, ekip arkadaşlığı kurmanın, kürek çekmenin tadını öğrenmek çok kolay.KÜREKTE BULUŞALIMInstagram: bodrumkurekbite...


Jolly Tur: Turizmde talep çok yüksek, fiyatlar artacak

Image

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, "Yurt dışı talep çok fazla olduğu için 2019'da fiyatlar çok artacak. Şu anda erken rezervasyonlarda Ege'de yüzde 35, Akdeniz'de yüzde 45 artış var" dedi.Jolly ...


Yabancıya konut satışında rekor

Image

Yabancıya konut satışında ilk kez 30 bin bandı aşıldı, aylık bazda da ilk kez 6 binin üzeri görüldü. Sektör temsilcileri hedefin 40 bin olduğunu dile getirdi.Yabancılara konut satışında tarihi zirvele...


Booking.com Türkiye'de çözüm arayışında

Image

Booking.com Başkanı ve Üst Yöneticisi Gillian Tans, "Türkiye’deki hizmetlerimizde yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmeye yönelik Türk hükümetiyle temas halindeyiz. Umarım yakın gelecekte vergi konusund...


Turizmci 2019 için iyimser

Image

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Bugünden 2019 yılına yönelik ön satışlardan olumlu sinyaller geldiğini söyleyebiliriz. İspanya'nın gerileme yaşadığı pazarlardan Türkiye’ye bir kayış olmasını bekliyoruz...

KÖŞE YAZARLARI